vrijdag 14 maart 2008

Open dag tennisvereniging

Morgen opent LTC Altena de poorten tijdens de Open Jeugd Dag. Op deze tennis kennismakingsdag kunnen kinderen t/m 12 jaar op een leuke manier kennis maken met de tennissport. Vanaf 14.00 worden de kinderen kosteloos de beginselen bijgebracht.
De tennisvereniging is opgericht op 16 mei 1969 en begon met vier speelvelden (tot 1979) en een houten clubhuisje. Het woord Lawn uit de officiële naam Lawn Tennis Club, betekent letterlijk gazon en doet vermoeden dat er op gras wordt getennist. Bij mijn weten is dat daar nog nooit gedaan en zal de naamgeving wel iets te maken hebben met de overkoepelende bond.
Het clubhuis (veredelde portocabines) zoals op de foto te zien is, heeft inmiddels (in 1989?) plaatsgemaakt voor een prachtig stenen clubgebouw met alle sanitaire en natte en droge horecavoorzieningen. Beroemd of berucht, zo u wilt, is de kantinedienst waar de leden niet aan ontkomen – in ieder geval berucht is de vaak niet altijd vlekkeloze uitvoering er van: welke tennisser heeft niet meegemaakt dat ie na moegestreden te zijn om het plekje op de ladder, van een welverdiende verfrissing bleef verstoken?
De 225 leden van de tennisclub kunnen het hele jaar doorspelen op vier ‘All-weather French-courtbanen’ en als het in de zomer drukker wordt, zijn er ook twee traditionele gravelbanen beschikbaar.
De vereniging heeft sinds kort een vernieuwde website, misschien kunnen ze er ook nog wat historische informatie toevoegen. Ook al is de vereniging nog geen veertig jaar jong (ik zie gelukkig nog steeds mensen van het eerste uur); plaats foto’s en herinneringen aan bijvoorbeeld legendarische partijen met de fanatieke Wulffraat of aan Andels’ beste tennisser ooit: A-speler Jos Smits, et cetera.
Anders maar door de echte kenners in een reactie hieronder!

Geen opmerkingen: