donderdag 7 februari 2008

Veilig in Andel?

Vanavond om 20.00 uur houdt de EHBO Kring Altena haar jaarlijkse kringvaardigheidsproeven in het Andelse dorpshuis. Zes teams uit de regio gaan de strijd aan om de wisselbokaal. Jammer overigens is dat er geen afvaardiging van de organiserende vereniging uit Andel meedoet. Zo weten we nog niet of we bij nood bij hen in goed handen zijn!
Vanochtend las ik dat Herman Bouman ook een grote bijdrage levert aan de bescherming van de Andelnaars. Hij schenkt de voetbalclub Sparta'30 een AED-defibrillator, een levensreddend apparaat bij een hartaanval. De voetbalvereniging zorgt voor de opleiding voor mensen die de, voor alle verenigingen beschikbare, AED moeten gaan bedienen. Bouman houdt zich daarbij afzijdig want hij heeft als vrijwilliger ‘heel vervelende dingen meegemaakt’ met M-GRAS, de plannen voor één groot sportpark en besloot daarom zelf ‘even’ afstand te nemen.
Ik vraag me af of de Gemeente Woudrichem zich realiseert wat voor een verscheurende impact hun ambitieuze plan in Andel heeft gehad en mogelijk nog gaat krijgen.
Update: Veen op één, klik hier voor de uitslag van de EHBO wedstrijd.

Geen opmerkingen: