dinsdag 19 februari 2008

Nieuwe weg(en)

Het zal er om spannen; gaat de gemeente Wijk en Aalburg of Woudrichem als eerste de wegen in ons dorp verbeteren?
Dat bodemschatten een positief effect hebben op de infrastructuur zagen we al bij de Romeinen en waar ijzer was of de grond vruchtbaar was, kwamen nederzettingen. Mogelijk nog meer tot de verbeelding sprekend waren de stadjes die in het Wilde Westen verrezen tijdens de goudkoorts.
Bij de Wijkse gaskoorts bij Andel vallen de veranderingen allemaal wel mee. Volgens het, overigens uitstekende, artikel van het Brabants Dagblad, houdt Northern Petroleum het onbemand station vanuit de controlekamer in Waalwijk in de gaten. De enige vaste activiteit wordt het afvoeren van water- en olieachtige stof, die bij het omhoog pompen van gas meekomt.
Het bedrijf zal meebetalen aan de wegen tussen de mijnbouwlocatie en de provinciale weg, die niet op frequent vrachtverkeer zijn berekend.
Het artikel besluit met de melding: “Overigens zijn omwonenden nog niet over de geplande gaswinning geïnformeerd”….
Zal de gemeente Woudrichem al wakker zijn geschud?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

He dorpsbewoners zijn jullie zelf wel wakker? t kan maar zo zijn dat ze helemaal niet in Ael komen als ze via het Hakkevelt naar de provinciale weg gaan, dan komen ze helemaal niet door deze gemeente!
Gr. Friek

Anoniem zei

Hoi Friek: alle vrachtverkeer gaat via de rotonde van Andel: zie het Altena Nieuws van vandaag; dus gaat het woerkum zeker aan, eens kijen of ze bestuurskrachtig genoeg zijn om dat te melden...

Henri Hapje, Andel

Anoniem zei

Dit is DE kans om duurzame energie te realiseren !
Dit gas is zeker geen mooi schoon aardgas, maar een mengsel van allerlei gassen. Het is relatief schoon, maar blijft fossiel dus vervuilend.
Als ze alleen maar elektriciteit opwekken en niks doen met de warmte die daarbij vrij komt, gaat ca. 40% van de warmte verloren. Er staan genoeg kassen in de omgeving die die warmte goed kunnen gebruiken.
De gemeentes moeten de concessie duur laten betalen en ervoor zorgen dat met het geld dat wordt opgehaald, wordt geinvesteerd in duurzame, bio-energie.