woensdag 13 februari 2008

Supermarkt wordt dorpswinkel

Ooit verdwenen de kleine winkeltjes uit het Aelse dorpsbeeld; te klein om te concurreren en uiteindelijk niet meer rendabel om zelfstandig door te gaan anders dan uit liefhebberij. Vervelend, maar geen groot drama, want we hadden nog altijd Meermarkt ’t Centrum van Tilborg, die heel wat taken van de dorpswinkeltjes overnam. Later heeft buurman van Tilborg zijn slagerij platgegooid om er een megasupermarkt neer te zetten, die mogelijk iets te groot was voor enkele ondernemers.
De ambitieuze Rean van der Schoot heeft al heel wat bergen verzet om de supermarkt nieuw leven in te blazen en dit is hem dan ook goed gelukt gemeten aan de toegenomen klanten en positieve geluiden.
Eigenarencombinatie Sligro-Spar wil desalniettemin de Meermarkt veranderen in een kleinschaliger Spar. Eind mei zijn de trouwe klanten even verstoken van boodschappen om de hoek, maar na een week is de winkel weer open onder de vlag van ‘Door Eendrachtig Samenwerken Profiteren Allen Regelmatig (De Spar)’, voor lekkers van dichtbij.
Misschien dat klanten die nu nog alleen een bezoek brengen voor een aanbieding ook op deze locatie blijven en niet meer naar een dorp verderop.

1 opmerking:

Anoniem zei

- voor lekkers van dichtbij - hoe verzin je het! hier nog één: de vis wordt duur betaald.