vrijdag 25 januari 2008

Open dag lagere school

Aanstaande woensdag 30 januari is er opnieuw een open dag van een Andelse school. Ditmaal zet de Christelijke Basisschool “De Zaaier” haar deuren open voor ouders met kinderen die in het jaar vanaf 1 oktober vier worden. Van 8.30 – 12.30 uur kunnen de kinderen dan ook gelijk worden aangemeld. Zij zullen dan in de voetsporen treden van duizenden anderen die op deze school zijn onderwezen.
Na de afscheiding van de Openbare School werden in 1879 109 leerlingen ingeschreven, tegenwoordig is dat meer dan het dubbele. Destijds stond de school bij de Romboutstoren en in 1973 werd de huidige locatie aan de Baxlaan betrokken.

Zo’n twintig jaar geleden zijn ook de kleuterscholen toegevoegd aan de Zaaier (zie krantenknipsel); het Bolstertje stond vanaf 1964 aan de Gezetstraat waar nu de garage is van Van Willegen, de andere kleuterschool, de Notendop, werd in 1969 gebouwd aan het Putterplein en wordt nu nog gebruikt door het Prinstentuin College.

En opnieuw komt er een uitbreiding: deze maand kreeg de school toestemming van B&W om te bouwen aan nog meer ruimte voor groei.
De toekomstige leerlingen van deze school zitten nu op het naastgelegen en twee jaar geleden gebouwde onderkomen van Peuterspeelzaal De Rakkertjes. Ook zij houden op dezelfde datum een open dag.

Geen opmerkingen: