maandag 10 december 2007

Waterschap Rivierenland vergeet waarheid

Bij de bekendmaking van de nieuwe waterschapstarieven draait Rivierenland als de kat om de hete brij. De waterschapsadvertentie in het Altena Nieuws van 6 december met de kop ‘Lasten waterschap stijgen licht’ en de onderbouwende percentages suggereren dat inwoners nauwelijks meer gaan betalen.
Terwijl er amper meer grote projecten zijn opgeleverd sinds de overname van het Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch in 2005, worden de bewoners van deze regio geconfronteerd met het afstoten van taken; het onderhoud van de dijken en sloten is nu voor de inwoners zelf. En toch stijgen de kosten?
Ja, er zijn wel taken die in deze regio worden uitgevoerd en natuurlijk zijn er projectjes in het Land van Heusden en Altena. Deze worden dan ook opmerkelijk breed uitgemeten in de media. Maar het leeuwendeel van de centen gaat naar grootschalige projecten buiten de regio en naar de dure organisatie zelf.
Zelfs het Brabants dagblad kopte vandaag ‘Paar euro extra kwijt aan het waterschap’ en vergat dat de waterschapsomslag is gekoppeld aan de WOZ-waarde. En laat die waarde nou ieder jaar enorm zijn gestegen… Sinds de overname van het Hoogheemraadschap zijn de tarieven jaarlijks gestegen, evenals de WOZ-waarde en zijn er taken afgestoten.
Een suggestie voor een volgende advertentie: ‘Ook dit jaar betaalt u absoluut weer meer. Nu voor nog minder!’.

Geen opmerkingen: