dinsdag 18 december 2007

Diftar groot succes

Complimenten aan ons college voor het succes van het gescheiden inzamelen. Doordat er de afgelopen periode meer afval is gescheiden is de totale hoeveelheid afval afgenomen. Dit gaan we merken in onze eigen portemonnee want het tarief voor de afvalstoffenheffing is gedaald tot onder het landelijk gemiddelde. Bovendien wie minder vaak z’n container aan de straat zet betaalt minder!
Uiteraard gaat een enkele politicus nog uit van het slechte van de mens (zoals de waard is…); men zou het afval niet in de eigen kliko deponeren. Pfff, wie doet dat nou…
Het apart ophalen van het GFT stuit wel op nog al wat weerstand, maar het lijkt conform afspraken nog niet mogelijk om dat af te schaffen.
Vanavond tijdens de raadsvergadering zal men Diftar evalueren.
Of het apart ophalen van de hondenpoep ook succesvol zal zijn, wordt in de maanden juni, juli en augustus onderzocht.
Update: er blijkt toch nog een raadslid (van een coalitiepartij) geen vertrouwen te hebben in het milieugedrag van de inwoners: hergebruik, zorgvuldigere aankopen, de tocht naar milieuparkjes en luiercontainers in de dorpen of naar het milieustation in Giessen kan nooit zo’n grote afname teweeg hebben gebracht. Nee, men brengt het naar een andere gemeente. In ieder geval zorgt dit raadslid er voor dat er een onderzoek komt om het diftarsysteem toch aan te passen. Wat maar weer aantoont hoe effectief de samenwerking van de coalitiepartijen is.

Geen opmerkingen: