zondag 25 november 2007

Gemeentelijke betuttelaar aangesteld

Joop van der Dussen, de nieuwe gemeentelijke toezichthouder zal gaan letten op hondenpoep en andere afvaldumpingen, overhangend groen en parkeerhinder om de leefbaarheid in Woudrichem te versterken. In het begin zal hij inwoners aanspreken en later, als er toestemming van het ministerie is, zal hij bonnen uitschrijven. Of de opbrengst van de bekeuringen rechtstreeks terug kunnen vloeien naar de gemeentekas is nog niet bekend.
De boa (buitengewoon opsporingsambtenaar) zal de gemeenten Wijk & Aalburg en Woudrichem ter wille zijn met taken waar de gewone politie geen tijd voor heeft of dat gewoonweg te bemoeizuchtig vindt. Bij echte problemen zoals met hangjeugd treedt Van der Dussen niet op, die problemen worden doorgegeven aan het jeugdwerk en de wijkagent.
Vorige week opende de wethouder de eerste hondenpoepbak van de gemeente in Andel op de hoek van de Koningin Emmastraat/ Lijsterplein. In Andel komen vijf bakken (ook naast de Blauwe kerk (zie foto)), waarin het honden verplicht is in te poepen, de Peuter hoopt hierbij op sociale controle. Joop van der Dussen, zal niet gelijk met zijn bonnenboekje zwaaien als hij een hondendrol aantreft. "Ik ga eerst uitleggen en helpen. Het moet tussen de oren komen te zitten", zegt hij.
Vooral dat laatste vinden wij trouwens maar een smerige gedachte van de nieuwe boa!

Geen opmerkingen: