vrijdag 4 april 2008

Spektakel ondernemers

Het kan niemand meer ontgaan zijn; morgen is het grote Aels OnderNemersSpektakel. Opnieuw opent Outlaw City haar poorten voor Andelaars èn ook voor Veense inwoners, als ze zich niet teveel in hun ‘vrijheid en blijheid’ voelen beknot door de Andelaars. Of niet Johan -‘in Veen leeft men recht vooruit’- van Andel? Zijn uitspraak had ook van Rita V. kunnen zijn, die gisteren haar Hollandsche plannetjes ontvouwde. Ik hoop dat zelfs die de meeste Veense of Veners te ver gaan.
Hoe dan ook, ondanks uw kletspraat blijven we de Veense handelsgeest belonen en de winkels in ons buurdorp bezoeken, meneer van Andel! Trouwens klikkend op het kaartje van Veen van de dorpsraad, daagt er wel een aardige slogan voor de komende Veense festiviteiten: “Er gaat niets boven Andel!”
Zaterdag dus wel naar de Veense steeg afreizen om te proeven van de gastvrijheid, want ondanks hun eeuwige gezever over Ael zijn ze best aardig. Dat herinneren we ons nog van de tijd dat we gezamenlijk konden genieten aan het strand van de Kaaie paole (voor meneer van Andel nogmaals: Veense Palen staan op De Heuye).
Dus vooruitlopend op het Veense jubileum (van harte!), viert Andel er zaterdag alvast een feestje van 16.00 tot 24.00 uur.
Update 7-04: het was een waar Aels feest!

1 opmerking:

Anoniem zei

IJsclub Sparta’82 is 25 jaar en 19 weken

Was u er bij op 5 april tijdens het spektakel in Outlaw City aan de Veensesteeg? Natuurlijk en daar wellicht de infostand van de ijsclub bezocht en meegedaan om een jaar gratis schaatsen op de ijsbaan in Andel te winnen door het raden naar de leeftijd van de ijsclub. De oprichtingsdatum van ijsclub Sparta’82 is 24 november 1982 dus het juiste antwoord dat geraden moest worden was 25 jaar en 133 dagen(=19 weken). In totaal zijn 222 formulieren ingeleverd waarvan niemand met het juiste antwoord maar het meest dichtbij met 25 jaar en 4 maanden is Mia Groenenberg uit Andel en zij mag een jaar gratis schaatsen op de ijsbaan in Andel. Uit de ingeleverde formulieren, van degene die geen lid van de ijsclub zijn, is de poedelprijs getrokken. Winnaar daarvan is Kimberly Geerts uit Rijswijk geworden en ook zij mag een jaar gratis schaatsen op de ijsbaan in Andel. Ondernemersvereniging "De Linden" hartelijk dank namens Rainier en Anton omdat op Ael’sOns ijsclub Sparta'82 met een stand aanwezig mocht zijn.